İçeriğe geç

Acele Etmek Nasıl Yazılır Tdk

Acele nasıl yazılır?

TDK’ya göre “Alececele” mi yoksa “Alel Haste” mi olarak yazılıyor? Türkçe’de doğru yazımı tartışmalı olan kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre bu kelimenin doğru yazımı “hurry”dir. Eğer allel “hurry” olarak yazılırsa yanlış kullanılır.

El etmek nasıl yazılır TDK?

To do, to be, to act, to be, to be yardımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk sözcükte ses düşmesi veya ses türetmesi yoksa ayrı yazılır: aşmak, sunmak, kurtarmak, dans etmek, anlamak, göç etmek, açıklamak, kabul etmek, hizmet etmek, hizmetkar olmak, fark etmek, aldatmak, bahsetmek, vazgeçmek…

TDK’nin nasıl yazılır?

Büyük harfle yazılan kısaltmaların yanı sıra kısaltmanın son harfinin telaffuzu da dikkate alınır: BDT’ye, TDK’den, THY’de, TRT’den, TL’nin vb.

Hiçbiri nasıl yazılır TDK?

C. “A little”, “many”, “many”, “a few”, “a few”, “some”, “any”, “none” ve “none” gibi belirsiz sıfatlar ve zamirler geleneksel olarak yan yana yazılır.

Acep nasıl yazılır TDK?

I ask olarak ifade edilir. Acep’in örnek açıklaması: Acep kelimesi, Eski Türkçede merak edilen veya sorgulanan bir şey hakkında kibarca soru sormak için kullanılan bir kelimedir. Eski şiirlerde ve halk şarkılarında, “Acaba” sorusu yerine sıklıkla “acep” kelimesi kullanılır.

Acelenin cümlesi nedir?

Acele kelimesinin cümle içinde kullanımına örnek olarak şu verilebilir: -Acele etmezsen otobüsü kaçıracağız! -Şu görevi hemen yapmalısın.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Önyargı nasıl yazılır?

Önyargı kelimesi, tek başına veya bir arada yazıldığında en garip kelimelerden biridir. Türk Dil Kurumu’na göre, bu kelimenin doğru yazımı “önyargı”dır.

Önsöz nasıl yazılır?

ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.

Boy pos nasıl yazılır TDK?

Boy bos (eski) / boy pos (güncel) Pliseli (eski) / Pliseli (güncel) Yürük (eski) / Yörük (güncel)20. Temmuz 2023

Akşamüstü nasıl yazılır?

Türkçe yazım kurallarına göre, “yukarıda”, “aşağıda”, “yukarıda” vb. gibi, belirli bir yer ve yön belirtmeyen kelimeler kelimenin sonuna eklendiğinde, iki kelime birlikte yazılır. Yanlış olarak “öğleden sonra” olarak yazılır, ancak doğru olarak “öğleden sonra” olarak yazılır.

Gitgide nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu’nun (TDK) internet sitesindeki sözlüğe bakarsanız, kelimenin şu şekilde yazıldığı ortaya çıkar. Bazı örneklerde görülen “gradually” kelimesinin ayrı yazımı bir yazım hatasıdır. Türk Dil Kurumu’na göre kelimenin doğru yazımı “gradually”dir.

Arz etmek nasıl yazılır?

Türkçe Dil Kurumu’na göre doğru yazımı “teklif”tir. Yani “arz” kelimesi ayrı yazılır ve yan yana yazılmaz. “Teklif” olarak yanına yazmak yanlış bir kullanımdır. Teklif “bir otoriteye saygı göstermek” anlamına gelir.

Art arda nasıl yazılır?

Sıralı kelimesinin doğru yazımı “sıralı” olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylamıştır. Bunu ardışık olarak yazmak yanlış olur.

Hak etmek nasıl yazılır?

TDK’ya göre “verdienen” kelimesinin doğru yazımı “verdienen”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Âlâka nasıl yazılır?

İlgi. Gönül bağı anlamına gelir. Bu kelime genellikle alaka, alağka olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı alaka şeklinde olmalıdır.

Asosyal nasıl yazılır TDK?

Asosyal, antisosyal insan davranışları gösteren kişiyi ifade eder.

Açelya nasıl yazılır?

Açıklama: Hem kış hem de ilkbahar aylarında bol miktarda çiçek açan, koyu yeşil yapraklı bir bitkidir.

Alel acele ikileme mi?

Yine bir ikileme olarak öne çıkan Alelacele kelimesi günümüzde hala kullanılan kelimelerden biridir. Aynı zamanda bu kelimenin anlamı nedeniyle bir eşanlamlısı da bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir