İçeriğe geç

Afetzede Belgesini Kimler Alabilir

Afetzede hak sahipliği başvurusu kimler yapabilir?

İkametgahı babasının veya annesinin adına kayıtlı olan ve anne veya babasının ikametgahından ayrı bir ikametgahta resmi ikametgah olarak yaşayan evli bir mağdur, anne veya babasının hasarsız diğer ikametgahı olsa bile AFAD’dan yararlanabilir.

AFAD afetzede belgesi nasıl alınır?

Afet mağduru tazminatı başvurusu nasıl ve nereye yapılır? Afet mağduru tazminatı başvuruları e-devlet sistemi üzerinden yapılır. Açılan ekran sizi AFAD sayfasına yönlendirecektir. AFAD’a kayıt olduktan sonra afet mağduru tazminatından faydalanabilirsiniz.

Hak sahipliği belgesi kimlere verilir?

AFAD uygunluk belgesi ile kayıt altına alınabilecek kişiler şunlardır: İkametgahı, işyeri veya ahırı ağır hasar veya orta hasar gören kişiler. Afetten önce veya afet anında anne ve babasına ait apartmanlarda yaşayanlar.

AFAD’da kimler hak sahibi olamaz?

Yasal süresi içinde talep ve taahhütte bulunmayan ve borçlandırma işlemini yapmayan kimse yararlanamaz. 2. O yerde kendisine veya eşine ait aynı cinsten ikinci bir evi, işyeri ve ahırı bulunan kimse. 3. Kiracı ve misafir durumunda olanlar.

Kimler hak sahibi olur?

KİMLER HAK SAHİP OLABİLİR; Birden fazla konut, ahır ve/veya işyeri hasar gören afetzedeler varsa, yalnızca bir konut, ahır ve/veya işyerine hak kazanabilirler. Afetten önce ve afet sırasında anne ve babalarının hasarlı ikinci ve/veya üçüncü konutunda yaşadığı tespit edilen evli çocuklar.

Hak sahipliği başvurusu mirasçılara geçer mi?

“Madde 13 – Ölen kişinin afet ve nafaka ile ilgili hakları mirasçılarına geçer. Birden fazla mirasçı varsa, kendilerine ve eşlerine ait bir konut bulunup bulunmadığına bakılmaksızın, mirasçı olarak birlikte hak sahibi sayılırlar.

Kimler depremzede sayılır?

1 – “Yararlanıcılar, çökmüş veya ciddi şekilde hasar görmüş bir binanın mülkiyetini ispat edebilen kişilerdir. Bu bağlamda yararlanıcılar, evleri veya işyerleri felaket nedeniyle yıkılan, yanan veya yaşanamaz hale gelen felaket mağdurlarıdır.”

AFAD hak sahipliği başvurusu yapılmazsa ne olur?

Gecikme başına her gün için yıllık %5 faiz oranı uygulanacaktır. 28) Yetkilendirme çalışmaları için tapu alındıktan sonra yetkilendirme yapılmazsa ne olur? Bir yıl içinde güçlendirme çalışmaları yapılmazsa binalar çökecek ve afetzedelerin hakları kaybolacaktır.

Hak sahipliği nasıl öğrenebilirim?

Yetkilendirme başvuru sonuçlarının sorgulanması e-devlet sistemine kaydedilir. “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı” sekmesine tıklayın. “AFAD yetkilendirme başvuru sonucu sorgusu” ekranı açılır. Sorgulama yapmak için gerekli bilgiler girilir.

2 Evi olan hak Sahibi Olur mu?

Afet Nedeniyle Hak Sahibi Kişilerin Belirlenmesine Dair Yönetmeliğin 9. maddesine göre, aynı ilçede ikinci bir evi bulunan depremzedeler, kalıcı konut hakkından ve konut kredisinden yararlanamazlar. Ancak farklı ilçelerde ikamet edenler de bu haklardan yararlanabilirler.

Hak sahipliği reddedilenler ne yapmalı?

Bu kapsamda; talebi yeterli görülmeyen (RET) ve itirazda bulunmak isteyen vatandaşlarımız, Tablo 1’de belirtilen itirazlarını destekleyen bilgi ve belgelerle birlikte randevu tarihleri ​​arasında Talep Bürolarına şahsen veya yasal temsilcileri aracılığıyla itirazda bulunabilirler.

Depremzede kiracılar hak sahibi olabilir mi?

Emre Cumalıoğlu, “Sözleşmeli kiracının oturduğu ev deprem sonrası hasar nedeniyle oturulamaz hale gelirse kiracı sözleşmeyi feshetme hakkına sahiptir. Ayrıca tadilat sonrası ilk kullanım hakkı önceliği kiracıya aittir. Kiracılar bilirkişi görüşü de alabilirler” dedi.

Depremzede olduğuna dair belge nereden alınır?

Depremden etkilenen illerde ikametgahı veya başka kayıtlı adresi bulunan afetzedeler, ebeveyn veya velilerinin ve ebeveyn veya velilerinin barkodlu geçici kimlik kartlarını e-devletten alabilirler. Barkodlu geçici kimlik kartı, yeni kimlik kartı düzenlenene kadar üç ay geçerlidir.

Depremde yıkılan evin arsası kime kalır?

Eviniz yıkılırsa, devlet kamulaştırma yoluyla arazinin maliyetini üstlenir ve bir fiyat belirler. Bu fiyat karşılığında size inşa ettiği evi verir. Eksik veya fazla ücretler ne olursa olsun, bunlar birbirlerinden hesaplanır.

AFAD hak sahipliği değerlendirildi ne demek?

Madde 3 – Bu Yönetmelikte geçen “yararlanıcı” deyiminden, yıkılmış veya ağır hasarlı yapıları bulunan afetzedelerin mülkiyeti ve yeniden inşa edilecek yapılardan veya verilecek yapı kredisinden yararlanma imkânı anlaşılır.

AFAD hak sahipliği başvurusu yapılmazsa ne olur?

Gecikme başına her gün için yıllık %5 faiz oranı uygulanacaktır. 28) Yetkilendirme çalışmaları için tapu alındıktan sonra yetkilendirme yapılmazsa ne olur? Bir yıl içinde güçlendirme çalışmaları yapılmazsa binalar çökecek ve afetzedelerin hakları kaybolacaktır.

Evi orta hasarlı olanlar hak sahibi olabilir mi?

B. Bu Genelge kapsamında, ağır hasarlı olduğu tespit edilen orta hasarlı yapıların bağımsız bölümleri üzerinde hak sahibi olanlar, yeni bir hak sahipliği prosedürüne gerek kalmaksızın yeni yapı inşaatı için kredi kullanabileceklerdir.

Karı koca ayrı ayrı hak sahibi olabilir mi?

İlgili yönetmeliğin 12. maddesine göre, bir kimsenin evi ve işyeri birlikte zarara uğrarsa, hem evi hem de işyeri için ayrı ayrı haklara sahip olabileceği düzenlenmiştir.

Deprem konutları kimlere verilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem felaketi nedeniyle yapılan hasar tespit çalışmalarına göre, evleri yıkılacak/acil yıkılacak/ağır hasarlı/orta hasarlı konut sahiplerine, e-Devlet üzerinden yapılan başvurular esas alınarak, öncelik sırasına göre illerdeki komisyonlarca konteyner yardımı tahsis edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir