İçeriğe geç

Yonca Tohumu Fiyatları Ne Kadar

Yonca tohumu kaç TL?

2024 yılında en çok tercih edilen yonca tohumu çeşitleri ve fiyatları. Çim tohumu 7 günde çimlendi. Yazdırılabilir 6’lı çim tohumu – 2 kg 0 adet1 satır daha

10 kg yonca tohumu ne kadar alana ekilir?

Yonca tohumları dekara 4 veya 5 kilogram ekilir. Bu şekilde tarlanızda ideal yoğunlukta yonca filizleri görebilirsiniz. Ekim mibzerle yapılıyorsa 2 veya 2,5 kg yonca tohumu kullanılır. Tohumlar toprakta 1.

1 kg yonca ne kadar?

Yonca kuru fiyatı 2024 (TL/Kg)18 Şubat 2024

1 dönüme kaç kg yonca ekilir?

Yonca ekiminde dekara 3-5 kg ​​tohum atılır. Tohumları 1,5-3 santimetre derinliğe düşecek şekilde ekmeliyiz. Tohumun sarısı ve yabancı otlardan arındırılmış olması gerekir. Ekimden önce toprağı hazırlarken 12-16 kg fosforlu gübre atmalı ve toprağı derin sürmeliyiz.

Yonca kilosu ne kadar 2024?

2024 yılında yonca peleti fiyatları Türkiye genelinde değişiklik gösterebilir. Tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu Konya gibi bölgelerde 50 kg yonca peleti fiyatı ortalama 300-400 TL civarındadır.

En kaliteli yonca tohumu hangisi?

Yüksek Kaliteli Yonca Tohumu Seçenekleri Kaplamasız yonca tohumu, mevcut en doğal ve işlenmemiş seçeneklerden biridir. Mikro yonca tohumları kuraklığa dayanıklılıklarıyla bilindiklerinden faydalıdır. Çim yoncası tohumu çeşitleri, daha az su ve bakımla tüm yıl boyunca yemyeşil bir manzaranın tadını çıkarmanızı sağlar.

1 dönüm tarladan kaç ton yonca çıkar?

Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot üretebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır. Tüm yonca proteininin %75’inin yapraklarında bulunduğu düşünüldüğünde; hasat edilen yoncanın kurutulması ve balyalanması işlemi de oldukça önemlidir.

Yonca ekimi hangi aylarda yapılır?

Ekim derinliği: Normal ekim için 0,5 ile 2 cm arasındadır. Hafif topraklarda ekim biraz daha derin yapılabilir. Ekim zamanı; Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerlerde ekim zamanı sonbahardır. Ege bölgesinde en iyi ekim zamanı 1 Ekim ile 1 Kasım arasıdır.

Yonca yılda kaç kez biçilir?

Yonca yılda ne sıklıkla hasat edilir? Yonca çoğu bölgede yılda üç ila dört kez, bazı bölgelerde ise yılda yedi ila sekiz kez hasat edilebilir.

1 Adet yonca Balyası Kaç TL?

Yonca balyalarının fiyatları genellikle piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir. Fiyatlar balya boyutu, ağırlığı, kalitesi ve balyalamada kullanılan malzemeler gibi faktörlere göre belirlenebilir. Ancak ortalama olarak yonca balyalarının fiyatları 250 ile 350 TL arasında değişebilir.

1 balya yonca kaç kg gelir?

Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN YAPILIR. KALİTELİ BİR YONCA SADECE BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.

Yonca para kazandırır mı?

Genellikle hayvancılık faaliyetleri için kendi samanınızı ve silajınızı yetiştirmenizi tavsiye etsek de, ticari yonca üretiminin karlı bir bitkisel üretim biçimi olduğu açıktır.

Yoncanın ömrü ne kadardır?

En az 10 vitamin içerdiği bilinmektedir. Yonca otu mineraller açısından zengindir. – Yonca otu yüksek sindirilebilirliğe sahiptir. – – Dikim sisteminde sonraki ürünün verimliliğini artırır. – Uzun ömürlü bir bitkidir. Ürün 7-10 yıl satın alınabilir. – Yılda üretilen format sayısı çok yüksektir.

Bahçeye çim mi yonca mı?

Yonca gübre veya herbisit gerektirmez; çok az biçme ve sulama gerektirir. Öte yandan, toprağı verimli hale getirir; bahçenize arıları, kelebekleri ve diğer yararlı böcekleri çeker. Ayrıca, üzerinde oturmak için çimden çok daha yumuşaktır. Yeşil alanınızda çok fazla beyaz veya pembe çiçek istemiyorsanız, bu bir sorun değil.

Yonca ekilirken hangi gübre atılır?

Tamam; Alfalfaya hangi gübre uygulanmalıdır? Yonca tohumları ekildiğinde çok fazla fosfora ihtiyaç duyar. Yeterli fosfor yoksa, yoncanın kök sistemi çok zayıf kalacaktır. Fosfor alfalfada kaliteli ürünler sağladığı için alfalfa DAP gübresi uygulanmalıdır.

1 dönümden ne kadar yonca çıkar?

Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot üretebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır. Tüm yonca proteininin %75’inin yapraklarında bulunduğu düşünüldüğünde; hasat edilen yoncanın kurutulması ve balyalanması işlemi de oldukça önemlidir.

1 dönüm yoncaya ne kadar su verilir?

Yoncanın yıllık su ihtiyacı yaklaşık 1250-1300 mm’dir. Yaz aylarında su ihtiyacı ayda yaklaşık 250-300 mm’dir. Bu miktar tarla yüzeyinde 25-30 cm su anlamına gelir. Her iki haftada bir su verilmesi (yaklaşık 15 cm) verimliliği artırır.

Yonca para kazandırır mı?

Genellikle hayvancılık faaliyetleri için kendi samanınızı ve silajınızı yetiştirmenizi tavsiye etsek de, ticari yonca üretiminin karlı bir bitkisel üretim biçimi olduğu açıktır.

1 dönüm yoncaya ne kadar gübre atılır?

Toprak işleme sırasında dekara 13 veya 14 kg yonca toprak gübresi olarak. Fosfor ilavesi mutlaka yapılmalıdır. Ekim ayında dekara 2 veya 3 kg.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir